Sovelia ja Autodesk Vault tukevat tuotetiedon hallintaa Arctic Machinella

Arctic Machine

Sovelian hakutyökalujen avulla nimikkeet ja dokumentit löytyvät nopeasti ja luotettavasti. Esimerkiksi  pääkokoonpanosta saa yhdellä käskyllä kerättyä kaikki piirustukset ja osaluettelot. Aikaisemmin jokainen kuva piti hakea käsin.

Arctic Machine on kansainvälisesti toimiva suomalainen perheyhtiö, joka on keskittynyt tienhoitolaitteiden valmistamiseen. Yhtiö on alalla yksi harvoista, joka pystyy omilla tuotteillaan varustelemaan täydellisen tienhoitoyksikön. ”Avaimet käteen” -toimitus lähtee liikkeelle kuorma-auton alustasta ja käsittää usein kaikki varusteet lumenpoistoon, liukkaudentorjuntaan, tien puhdistukseen sekä täydellisen ohjausautomatiikan koko yksikön toimintojen hallintaan.

Nimikkeet ja dokumentit löytyvät nyt nopeasti ja luotettavasti

Sovelian hakutyökalujen avulla nimikkeet ja dokumentit löytyvät nopeasti ja luotettavasti. Esimerkiksi  pääkokoonpanosta saa yhdellä käskyllä kerättyä kaikki piirustukset ja osaluettelot. Aikaisemmin jokainen kuva piti hakea käsin.

”Otimme samaan aikaan Sovelian kanssa käyttöön Autodesk Vaultin. Suunnittelija käyttää työn aikana Vaultia suunnitteludokumenttien hallintaan ja nimikkeet, tuoterakenteet ja tuotedokumentaatio syntyy rajapinnan kautta Soveliaan. Aikaisemmin kaikki piirustukset oli talletettu pääkonttorin palvelimelle kansiorakenteeseen." Petteri Tervamäki, Tuotekehityspäällikkö Arctic Machine

Henkilökohtaista opastusta ja tukea on saatavilla yhdestä puhelinnumerosta

PLM-järjestelmän hankintapäätöksen synnyttyä Arctic Machine otti vertailtavaksi 4-5 kysymykseen tulevaa järjestelmätoimittajaa. Näiden kesken tehtiin perusteellinen selvitystyö ja hankittiin paras ymmärrys valinnan perusteista. Yhtenä tärkeimmistä asioista nähtiin Tervamäen mukaan tuki Inventor-suunnittelujärjestelmälle.

Keskeistä on, että Autodeskin julkaistessa Inventorista ja Vaultisa uuden version, pystyy Sovelia tukemaan tätä kokonaisuutta välittömästi. Tämä etu saadaan, kun kokonaisuus tulee yhdeltä toimittajalta. Myös henkilökohtaista opastusta ja tukea on saatavilla yhdestä puhelinnumerosta, kun sama toimittaja hallitsee sekä suunnitteluohjelmiston että tuotetiedonhallinnan.

”Aikaisemmin suunnittelijan tai ostajan piti tietää, mistä palvelimen kansiosta viimeisin versio kustakin dokumentista löytyy. Sovelia PLM:n hakutyökalujen avulla nimikkeet ja dokumentit löytyvät nopeasti ja luotettavasti. Vaikkapa pääkokoonpanosta saa yhdellä käskyllä kerättyä kaikki piirustukset ja osaluettelot. Aikaisemmin jokainen kuva piti hakea käsin." Pettri Tervamäki, Tuotekehityspäällikkö, Arctic Machine

Sovelian käyttöönotto toiminnanohjausjärjestelmässä ja tukemassa myynti- ja palveluprosessia

Tervamäki kiittelee Symetrin asiantuntemusta Sovelian käyttöönotto- ja koulutusprojektissa. Tuesta saa vastaukset nopeasti ja toimialaosaaminen on hyvää. Määrittelyjen yhteydessä ongelmana on luonnollisesti asiakkaan tuotteiden tunteminen. Siihen pitää löytyä osaaminen talon sisältä.

Tietoja ei Arctic Machinessa siirretä vielä automaattisesti ERPiin. Rajapintatestejä on tehty ja kaikki näyttäisi olevan siihen valmista, mutta syksyn sesongin keskellä asiaan ei vielä olla ryhdytty. Tuleva kevät saattaa olla oikea aika seuraavaan askeleeseen, tosin samalla tulee mietittäväksi mahdollinen ERP-järjestelmän uudistaminen. ERPin jälkeen seuraava askel tulee olemaan Sovelian hyödyntäminen myynnissä ja huollossa. Siitä olisi paljon hyötyä, kun tuotteet ovat pitkälle räätälöityjä ja versioita on kymmeniä, jollei satoja. Asiasta on Tervamäen mukaan keskusteltu jo paljon, mutta vielä on paljon tekemistä perusasioiden kanssa. Kun ne ovat kunnossa, seuraa jatkoa.

OTA YHTEYTTÄ

Lähetä viesti alla olevan lomakkeen kautta ja tiimimme jäsen ottaa sinuun yhteyttä.

Tietonne tallennetaan, jotta voimme käsitellä yhteydenottopyyntönne. Lue lisää, kuinka käsittelemme henkilötietoja Privacy Policy.

Samankaltaisia referenssejä