Yhteyshenkilö

Kysyttävää? Täytä alla oleva lomake ja otamme sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista!

Tai soita meille

Marko Aivio,
Marko Aivio Sähköpostimarko.aivio@symetri.com Puhelin+358 400 439 703

Fortaco

SOVELIA PLM takaa tuotteiden laadun ja tiedon hallittavuuden.

Fortacon haasteena oli yhtenäistää kahdessa eri yrityksessä käytössä olleet ohjelmistot, löytää kustannustehokkuutta liiketoimintaan, järkevä investoinnin takaisinmaksuaika sekä varmistaa, että järjestelmäratkaisu mukautuu liiketoiminnan muutoksiin myös jatkossa. Joten vuonna 2012 käynnistetylle projektille asetettiin haasteisiin perustuvat tavoitteet, joihin sopivaa järjestelmää ja järjestelmätoimittajaa ryhdyttiin valitsemaan.

Tavoitteet määriteltiin myös Fortacon työtekijöiden näkökulmasta; tavoiteltiin helppokäyttöisyyttä, keveyttä, monipuolisuutta ja prosessien kokonaisvaltaista tehostamista. Näin haluttiin varmistaa jokapäiväisen työn tekemisen helpottuminen suunnittelusta aina asiakastoimitukseen ja jälkimarkkinointiin saakka. Valintaprosessin lopputuloksena järjestelmäksi valikoitui Sovelia PLM ja toimittajaksi Symetri Oy.

 

PLM tuo laatua ja hallintaa

Kone- ja laitevalmistajien tyypilliset haasteet liit-tyvät tuottavuuteen, laatuun ja toimitusaikoihin. Tuotetiedon hallintaan saattaa liittyä paljon tuottamatonta työtä, josta eroon pääseminen on kannattavan toiminnan edellytys. Projekti päätettiin jakaa useampaan osaan, joista ensimmäinen sisälsi nimikkeistön ja tuoterakenteiden hallinnan sekä integroinnin SolidWorks CAD- ja SAP ERP -järjestelmiin. Näin saatiin luotua vankka perusta tuotesuun-nittelulle ja kommunikoinnille tuotannon kanssa. Seuraavassa vaiheessa toteutettiin myyntikon-figuraattori ja tuki myyntitilausprosessille.

 

Sovelian käyttöönotto ja laajennus tehtiin osissa siksi, että haluttiin varmistaa järjestelmän toimivuus ja luoda ensin kunnon pohja, jonka päälle rakentaa lisää toiminnallisuuksia. Näin varmistettiin myös, että liiketoiminta pyörii koko käyttöönottoprojektin ajan eikä tule turhia pysähdyksiä, kertoo projektipäällikkö Jani Erkkilä Fortacosta.

Marko Aivio,
Marko Aivio Sähköpostimarko.aivio@symetri.com Puhelin+358 400 439 703
Markku Koistinen,
Markku Koistinen Sähköpostimarkku.koistinen@symetri.com Puhelin+358 400 461 153
Michael Nyman,
Michael Nyman Sähköpostimichael.nyman@symetri.com Puhelin+358 40 7577 219
Mikko Viertola, Director MFG Business Unit
Mikko Viertola Director MFG Business Unit Sähköpostimikko.viertola@symetri.com Puhelin+35 85 04 69 00 10