Yhteyshenkilö

Kysyttävää? Täytä alla oleva lomake ja otamme sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista!

Tai soita meille

Jyrki Petsalo,
Jyrki Petsalo Sähköpostijyrki.petsalo@symetri.com Puhelin+35 84 08 65 64 44

YIT - Tripla

Tietomalliosaamisen kehittäminen suuressa rakennushankkeessa.

YIT rakentaa Helsingin Pasilaan v. 2021 valmistuvaa Triplaa, jonka kokonaisuuteen kuuluu mm. asuntoja, toimistotiloja, hotelli, kauppakeskus ja julkisen liikenteen terminaali.

Suuressa rakennusprojektissa riittää erilaisia haasteita. Pelkästään projektin suunnitteluun on osallistunut yli 20 eri osapuolta, jotka tekevät tietomallinnusta samanaikaisesti. Tietomallit yhdistetään viikottain Solibrilla yhdistelmämalliksi, jonka löydökset käydään läpi yhdessä projektitiimin kanssa.

Tavoitteena projektissa on, että kaikki Triplan projektitoimistossa työskentelevät osallistuvat Solibri-koulutukseen. Tähän mennessä Symetrin järjestämään koulutukseen on osallistunut jo yli 80 Triplan työntekijää, ja uusia koulutuksia järjestetään sitä mukaa, kun projektiin palkataan uusia työntekijöitä.

Koulutetut työntekijät työskentelevät erilaisissa rooleissa projektissa, esimerkiksi rakennusinsinöörienä, ostajina ja hallinnossa. Koulutuksissa on keskitytty siihen, että työntekijät voivat käyttää Solibria mahdollisimaan tehokkaasti jokapäiväisessä työssään ja ratkaista käytännön ongelmia, jotka liittyvät esimerkiksi määrälaskentaan, joka on tärkeä osa suuren mittakaavan projektia.


"Nyt projektin työntekijät pystyvät hakemaan mallista määriä itse ilman ulkopuolista apua, mikä tekee työskentelystä huomattavasti nopeampaa ja sujuvampaa aiempaan verrattuna."

Janne Salin, BIM Specialist, YIT.

 

Jyrki Petsalo,
Jyrki Petsalo Sähköpostijyrki.petsalo@symetri.com Puhelin+35 84 08 65 64 44
Per Carlsson, Director AEC Business Unit
Per Carlsson Director AEC Business Unit Sähköpostiper.carlsson@symetri.com Puhelin+46 70 295 33 10