Yhteyshenkilö

Kysyttävää? Täytä alla oleva lomake ja otamme sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista!

Tai soita meille

Michael Nyman,
Michael Nyman Sähköpostimichael.nyman@symetri.com Puhelin+358 40 7577 219
Not found image

maaliskuu 2017 - PLM - Product Lifecycle Management

Lidan Marine ottaa seuraavan askeleen —SOVELIA PLM:n kautta tehostetaan myös dokumenttienhallintaa

Kun Lidan Marinella päätettiin tehostaa suunnitteluosaston työskentelyä SOVELIA PLM-järjestelmällä, suunnitteluympäristön ja liiketoimintajärjestelmän välille luotiin automaattinen linkki, joka kytkee järjestelmät yhteen ja mahdollistaa tiedon saumattoman kulun niiden välillä. Nyt Lidan Marine ottaa seuraavan askeleen siirtymällä Sovelian käyttöön myös dokumenttienhallinnassa.

Henrik Eriksson, teknisk chef, Lidan Marine– Sovelia on osoittautunut erinomaiseksi investoinniksi, kertoo Henrik Eriksson, Lidan Marinen tekninen päällikkö ja PLM-järjestelmän hankinnan alkuunpanija. Käyttöönotto on sujunut jouhevasti ja olemme saavuttaneet tavoitteemme: CAD- ja liiketoimintajärjestelmien välillä on nyt toimiva linkki ja piirustusten luovutus voidaan hoitaa hallitusti.

Kun suunnitteluympäristö ja liiketoimintajärjestelmä keskustelevat keskenään, vain uusimmat ja hyväksytyt osaluettelot ja piirustukset päätyvät tuotannon, hankintaosaston ja tavarantoimittajien käyttöön.

 

Sovelia käyttöön myös dokumenttienhallinnassa

Onnistuneen integroinnin jälkeen päätettiin ottaa seuraava askel ja siirtyä Sovelian käyttöön myös dokumenttienhallinnassa. Symetrin asiantuntijat muokkasivat Sovelian asetuksia Lidan Marinen tarpeisiin, niin että dokumenttien luokittelu ja numerointi noudattavat yhtenäistä linjaa.

– Sovelian avulla saamme nyt kerättyä dokumentit järjestelmään hallitusti ja systemaattisesti”,

Henrik Eriksson selittää tyytyväisenä.

 

Dokumentteja kerätään artikkeli kerrallaan

Alkuvaiheessa järjestelmään pyritään viemään artikkelikohtaiset dokumentit, kuten tuotteiden ja komponenttien datalehdet ja tyyppisertifikaatit.

– Tietojen uudelleenkäyttö helpottuu, kun oikeat ja virheettömät tiedot löytyvät järjestelmästä. Saamme myös selkeän kokonaiskuvan asiakkaille toimitettavista dokumenteista, ja dokumentit on helppo koota lähetettäväksi kokonaisuudeksi, selittää Henrik Eriksson.

Lisäämme dokumentteja järjestelmään systemaattisesti, projekti kerrallaan, niin että ennen pitkää niistä suurin osa on Soveliassa. Sen jälkeen uusia artikkeleja koskevat dokumentit syötetään Soveliaan sitä mukaa kun niitä tulee.

– On hienoa olla Symetrin edustajana mukana kehittämässä Lidan Marinen Sovelia-järjestelmää edelleen. Tehokkaan dokumenttienhallinnan ansiosta projektidokumentit saadaan luotua nopeammin ja myös dokumenttien laatu parantuu. Tällainen toiminnan tehostaminen on Sovelian keskeisiä vahvuuksia, toteaa Symetrin Andreas Näsman, joka on jo vuosia ollut valmistavan teollisuuden yritysten apuna tuotekehitysprosessien tehostamisessa.

 

Lue myös: Lidan Marine luottaa Lean PLM-järjestelmä Soveliaan 

Yhteyshenkilö

Michael Nyman,
Michael Nyman Sähköpostimichael.nyman@symetri.com Puhelin+358 40 7577 219