CQFlexMon

CQFlexMon

Seuraa, hallitse ja analysoi ohjelmistolisenssin käyttöä ja selvitä todellinen lisenssitarve.

Miten CQFlexMon voi auttaa teidän yritystänne?

CQFlexMon koostuu erillisistä moduuleista, jotka voidaan aktivoida ja poistaa käytöstä yrityksenne tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Ohjelmisto tarkkailee palvelimelle asennettuja lisenssejä, noutaa tietoa ennalta määritellyn aikataulun mukaisesti ja tallentaa tiedot rakenteiseen tietokantaan (SQL). Tulosten analysointia varten asiakkaalle asennetaan asiakasohjelma.

Halutut tiedot esitetään sekä graafisesti että taulukkomuodossa. Tietoja voidaan seurata reaaliajassa tai määritellyin aikajaksoin.

Nykyään CQFlexMon toimii jo yli 500 lisenssipalvelimella eri puolilla maailmaa ja hakee tietoa runsaalta 100 000 tietokoneelta.

CQFlexMon-moduulit

Voit nähdä kaikki käytettävissä olevat ohjelmistopaketit ja niiden käyttöasteen sekä vilkkaimman käytön ajankohdat.

Moduuli laskee jokaisen yksittäisen lisenssin todellisen käyttöasteen: kuinka monta tuntia tietty käyttäjä, yksikkö, osasto tai projekti on tiettyä lisenssiä käyttänyt.

Laskee lisenssien käytöstä kertyneet kustannukset. Valitun ajanjakson kokonaiskustannus lasketaan käyttötuntien ja tuntiveloituksen perusteella.

Moduuli mahdollistaa lisenssikustannusten kohdentamisen projektikohtaisesti.Moduuli antaa selkeän kuvan lainatuista lisensseistä ja kertoo, mitä lisenssejä käyttäjillä on lainassa ja milloin lisenssit palautuvat käyttöön.

Moduuli mahdollistaa tuotteiden käyttöoikeuksien tehokkaan hallinnan. Tiettyjen ohjelmistojen käyttöä voidaan esimerkiksi rajoittaa ja lisenssejä voidaan varata käyttäjä-, yksikkö-, osasto- tai projektikohtaiseen käyttöön. Tietyt ohjelmistot voidaan myös rajata lainaamisen ulkopuolelle, tai rajoittaa sallittua laina-aikaa.

Moduuli monitoroi kaikkien työasemille asennettujen ohjelmistojen todellista käyttöastetta, mukaan lukien Autodeskin, Dassaultin, PTC:n, Kymdatan, Vertexin ja Siemensin ohjelmistot. Samalla varmistetaan, että asennukset ovat lisenssiehtojen mukaisia.

Moduuli raportoi lisenssiryhmään sisältyvien yksittäisten lisenssien käyttöasteen.

Käyttäjätiedot voidaan synkronoida CQFlexMonin tietokannan ja Active Directory -moduulin välillä.

Paikantaa työasemille asennetut laittomat lisenssit:

  • Lisenssit, joiden suojaus on ohitettu
  • Koekäyttölisenssit
  • Not For Resale (NFR) -lisenssit
  • Not Issued By Autodesk -lisenssit
  • Ohjelmistojen opiskelijaversiot

Etteplan tehostaa suunnitteluohjelmistojensa käyttöasteiden ja kulujen seurantaa

Onko oikeilla ihmisillä oikeat työkalut, kohdistuvatko kustannukset sinne minne pitääkin? Suuressa suunnitteluyrityksessä useiden suunnitteluohjelmistojen hallinta on haasteellista ilman toimivaa seurantajärjestelmää.

Lue lisää

Case AFRY: CAD-lisenssien tehokas hallinta kansainvälisessä suunnitteluyhtiössä

Haastattelimme Martin Quistia, joka työskentelee CAD-päällikkönä AFRYllä (ÅF & Pöyry). Videolla Martin kertoo, millaisia haasteita yhtiössä on ratkaistu ja miten kansainvälisten toimipisteiden 8500-9 000 käyttäjän päivittäin tarvitsemien ohjelmistojen hallinta on toteutettu.

Lue lisää

CAD-ympäristön mittava päivitys toteutettiin sujuvasti ja nopeasti CQi-sovelluksella

NIS Limited suunnittelee ja valmistaa monipuolisia teknisiä mittatilausratkaisuja useille teollisuuden aloille. NIS:n palvelutarjontaan sisältyvät muiden muassa alumiinihitsaus, mekaaniset käsittelylaitteet, radioaktiivisten aineiden käsittelyssä käytettävät hanskakaapit, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnan testauslaitteistot, erikoislaitteet, automatisoidut kokoonpanolinjat ja -solut; robottien integrointi, koneistus ja ohjelmointi; sekä konepajapalvelut.

Lue lisää

SKB säästää noin kolmanneksen kuluista ja ajasta investoimalla CAD-ohjelmistojen paketointiin ja käytön seurantaan

SKB (Svensk Kärnbränslehantering AB) vastaa eräästä Ruotsin merkittävimmistä ympäristönsuojeluprojekteista. Yhtiö on vastuussa ruotsalaisissa ydinvoimaloissa syntyvän radioaktiivisen jätteen turvallisesta käsittelystä ja loppusijoituksesta.

Lue lisää

Ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja

Markku Koistinen

Markku Koistinen

Finland Director Finland, Product Design & Lifecycle

Jätä meille viesti

Sinua voisi kiinnostaa myös


Tuotteet

CQi

Ohjelmisto CAD-konfiguraatioiden vaivattomaan asennukseen ja hallintaan.

Lue lisää