Vähähiilinen suunnittelu

Hiilijalanjäljen pienentämisen potentiaali on suurin hankkeen alkuvaiheessa. Symetri yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa tarjoaa ratkaisuja rakentamisen alkuvaiheen suunnittelun ja rakennusmateriaalien valintaan liittyvän päätöksenteon tueksi, huomioiden hiilijalanjäljen minimoimisen.

Rakennuksen pitkä elinkaari, optimaalinen rakennuspaikka ja järkevät rakenteelliset materiaalivaihtoehdot vähentävät huomattavasti rakennuksen koko elinkaaren aikaisia hiilidioksidipäästöjä.

Varhaisen suunnitteluvaiheen työkalut auttavat ymmärtämään ja antavat tietoa suunnitteluun ja materiaalivalintoihin liittyvistä hiilikuormista. Lisäksi ne antavat mahdollisuuden optimoida työmaasuunnittelua.

Projektin myöhemmissä vaiheissa mahdollisuudet vaikuttaa hiilijalanjälkeen pienenevät, mutta fiksuilla suunnitteluratkaisuilla ne ovat kuitenkin edelleen merkittäviä. Esimerkkejä tästä ovat mm. rakennuksen muodon optimointi, tehokkaaseen energiankäyttöön keskittyminen, vähäpäästöisten ja kestävien materiaalien käyttö sekä muunneltavissa olevien pohjaratkaisuiden tai purkamisen suunnittelu jo varhaisessa vaiheessa..

Ratkaisumme sisältävät ohjelmistot Autodeskiltä ja One Click LCA:lta, joita täydentävät Building Carbon Optimization -palvelumme, autten asiakkaitamme vastuullisiin valintoihin läpi koko projektin.

Naviate Zero

Naviate Zerolla voit  vertailla rakennusmateriaaleja ja optimoida rakennuksen hiilijalanjälkeä jo suunnitteluprosessin aikana suoraan Revit-mallissa. Pääset suoraan valitsemasi maan ja alueen päivitettyihin ympäristöselosteisiin (EPD) ja arvoihin. Voit valita helposti vähähiilisimmät vaihtoehdot jolloin voit tehdä tietoisia päätöksiä materiaalien valinnasta ja vähentää ympäristövaikutuksia.

One Click LCA

One Click LCA on maailman johtava helppokäyttöinen ja automatisoitu elinkaariarviointiohjelmisto, jonka avulla voit laskea ja vähentää rakennus- ja infrastruktuurihankkeiden, tuotteiden sekä portfolion ympäristövaikutuksia. Ohjelmistolla voit myös laatia kolmansien osapuolien varmentamia ja EN & ISO-standardien mukaisia ympäristöselosteita (EPD) helposti ja automaattisesti.

Autodesk Forma

Tekoälyyn perustuva, pilvipohjainen Autodesk Forma-ohjelmisto parantaa yhteistyötä ja nopeuttaa tiedon analysointia ja vertailua rakennusprojektin varhaisessa vaiheessa

One Click LCA Carbon Designer 3D

Optimoi rakennuksen hiilijalanjälki jo suunnittelun alkuvaiheessa, nopeasti ja automaattisesti. Lisäksi voit arvioida, optimoida, vertalla ja visualisoida rakennuksen hiilijalanjäljen rakennuksen tyypin sekä koon perusteella

Palvelut

Asiantuntijamme auttavat yrityksiä analysoimaan ja tekemään tietoon pohjautuvia, ympäristön kannalta vastuullisia päätöksiä.

  • Building Carbon Optimization
Jyrki Petsalo

Jyrki Petsalo

Finland Rakennussuunnittelun ratkaisut
Markku Koistinen

Markku Koistinen

Finland Director Finland, Product Design & Lifecycle