Webinaari

Rakentamisen lakimuutokset 2025 – Elinkaarinarviointi ja kestävyysprosessit arkkitehdin näkökulmasta: Case ARCO

Uusi rakentamislaki astuu voimaa Suomessa vuoden 2025 alusta. Webinaarissa kuulet, miten arkkitehtitoimisto Arcolla on valmistauduttu tulevaan lakimuutokseen.

Rakentamisen lakimuutokset 2025 – Elinkaarinarviointi ja kestävyysprosessit arkkitehdin näkökulmasta: Case ARCO

Suomessa 2025 voimaan astuva uusi rakentamislaki ajaa voimakasta muutosta vähäpäästöisempään rakennusalaan. Uuden lainsäädännön myötä eri rakennusalan toimijoiden tulee sopeutua, asettaa omat hiilitiekartat ja ymmärtää suunnittelun vaikutukset päästöihin. Arcolla kestävyysajattelu on sisäistetty jo vuosia sitten.

Webinaarissa Arcon Principal Architect Marja-Liisa Honkanen ja Project Architect Stefan Ochsner kertovat, mitä prosesseja ja asioita Arcon uraa uurtavassa arkkitehtuurissa otetaan huomioon ja mitä valmisteluja heidän toiminassaan on tehty tulevia lakimuutoksia peilaten. Webinaari on maksuton.

Aika: 18.4. klo 13.00-14.00

Käsittelemme muun muassa näitä aiheita:

  • Mikä on arkkitehdin rooli projektin vähähiilistämisessä?
  • Miten kestävyysteemat sovitetaan tilaajan asettamiin raameihin?
  • Mitä on elinkaariajattelu arkkitehdin näkökulmasta?
  • Miten suunnitteluvalinnat vaikuttavat päästötasoihin?
  • Mitä on vähähiilinen, kestävä ja laadukas arkkitehtuuri?
  • Miten digitaaliset työkalut ja elinkaarilaskennan workflow sovitetaan arkkitehdin työhön?
  • Mitkä seikat ovat kestävässä rakentamisessa arkkitehdin näkökulmasta oleellisimpia kun mietitään arvoketjukumppaneita?
  • Miten vihreä siirtymä vaikuttaa rakennusmateriaalien valintaan projekteissa?

Vastaamme kysymyksiin webinaarissa, joka järjestetään yhdessä One Click LCA:n ja ARCO Architecturen kanssa. Tule kuulemaan ja esittämään omat kysymyksesi livenä!

Kenelle webinaari on tarkoitettu?

Rakentamisen ja suunnittelun ammattilaisille, arkkitehdeille, alan konsulteille, kiinteistöjen omistajille, tuotevalmistajille – ja kaikille asiasta kiinnostuneille!

Webinaarit

Uuden sukupolven simulointiteknologia

18 kesäkuuta 2024

Altair® SimSolid® esittelee edistyksellisen simulointiteknologian suunnittelijoille ja laskentainsinööreille. SimSolid poistaa eniten aikaa vievät vaiheet rakenteen simuloinnissa: geometrian valmistelun ja elementtiverkon tekemisen.

Lue lisää