Symetri investoi paloturvallisuuden tietomallintamiseen ja ostaa Bimfire Toolsin

Symetri ja Briab AB ovat tehneet yhteistyötä jo parin vuoden ajan mahdollistaakseen paloturvallisuussuunnittelijoiden työskentelyn suoraan tietomallissa Bimfire Tools -ohjelmiston avulla. Bimfire Toolsin avulla paloturvallisuustiedot voidaan integroida suoraan tietomallinnusprosessiin digitaalista työnkulkua varten. Edistääkseen kehitystä Symetri ostaa Bimfire Toolsin Briab Group AB:lta 1.9.2022 alkaen.

Symetri investoi paloturvallisuuden tietomallintamiseen ja ostaa Bimfire Toolsin

Symetri ja Briab ovat keväästä 2020 lähtien kehittäneet yhteistyössä ratkaisua, jonka avulla myös paloturvallisuussuunnittelijat voivat työskennellä digitaalisesti ja suoraan tietomallissa varmistaen paloturvallisuustietojen paremman tiedonkulun. Nyt on aika ottaa uusi askel tuotekehityksessä. Symetrin ostaessa Bimfire Toolsin, nähdään suuria mahdollisuuksia viedä kehitystä eteenpäin ja luoda yhteyksiä omaan Naviate tuotekokonaisuuteen. Sekä Naviate että Bimfire Tools ovat Revitin lisäosia. Naviatessa on useita arkkitehdeille ja rakennesuunnittelijoille suunnattuja toiminnallisuuksia. Molemmilla suunnittelualoilla edellytetään pääsyä paloturvallisuuden vaatimuksiin, joten paloturvallisuussunnittelusta tulee ​​luonnollinen täydennys Naviaten tuoteportfolioon. Symetrillä on laaja kokemus ja osaaminen tiedonkulun ja työmenetelmien digitalisoinnissa sekä BIM-prosessien käyttöönotossa ja edelleen kehittämisessä.

”Paloturvallisuus on tärkeä osa tietomallintamista. Haluamme investoinnilla tukea asiakkaitamme tällä tärkeällä alueella"
- Per Carlsson, Symetrin AEC Nordicsin johtaja.

Suuri osa paloturvallisuusvaatimuksista käsitellään edelleen 2D raportteina ja luonnoksina. Tästä syntyy tarpeettomia kustannuksia ja usein myös tiedonkulun katkoksia kiinteistön hallinnassa. Siirtymällä digitaalisiin prosesseihin säästyy sekä aikaa että rahaa rakennusvaiheessa ja tiedon jäljitettävyys paranee. Tämä puolestaan parantaa turvallisuutta ja kestävää kehitystä läpi koko rakennuksen käyttöiän.

 Paloturvallisuus on tärkeä osa tietomallintamista. Haluamme investoinnilla tukea asiakkaitamme tällä tärkeällä alueella
- Björn Wulff, Briabin toimitusjohtaja

Yritysosto ja Symetrin investointi tarkoittaa, että:

  • Symetri tulee omistamaan Bimfire Tools -ohjelmiston ja viemään eteenpäin tuotekehitystä.
  • Kaikki Bimfire Tools -tiimin työntekijät siirtyvät Symetrin työntekijöiksi.
  • Symetri nimittää työntekijän huolehtimaan asiakaskehityksestä.
  • Symetri jatkaa Bimfire Toolsin myyntiä Pohjoismaissa ja Iso-Britanniassa sekä etsii uusia laajentumismahdollisuuksia. Bimfire Tools tulee olemaan osa Symetrin tuote- ja palveluvalikoimaa maailmanlaajuisesti.
  • Symetri tekee kaikkensa varmistaakseen sujuvan ja turvallisen siirtymisen kaikille Bimfire Toolsin nykyisille asiakkaille ja käyttäjille.

 

Yhteystiedot:

Per Carlsson
Senior Director AEC Nordics, Symetri
+ 46 (0)70 295 33 10 / per.carlsson@symetri.com

Björn Wulff
Toimitusjohtaja, Briab
08-406 66 35 / bjorn.wulff@briab.se

 

Symetri on yksi Euroopan johtavia tietomallintamisen, tuotesuunnittelun ja tuotteen elinkaarenhallinnan ratkaisutarjoajia. Omalla sovelluskehityksellä, alan johtavien teknologiayritysten ratkaisuilla ja monipuolisilla palveluilla Symetri varmistaa, että sen asiakkaat voivat luoda kestävän kehityksen mukaisia suunnitelmia, maksimoida tehokkuutensa ja lisätä kilpailukykyään digitaalisilla ratkaisuilla. Symetri perustettiin Ruotsissa vuonna 1989, ja sen palveluksessa on 750 henkeä. Yrityksellä on toimipaikkoja Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa, Iso-Britanniassa, Irlannissa ja Yhdysvalloissa. Symetri on Autodesk Platinum Partner, Autodeskin valtuuttama koulutuskeskus (ATC) ja Autodesk Service Provider Premier. Symetri kuuluu Addnode Group-konserniin, jonka B-osake on listattu Nasdaq Tukholman pörssissä. Addnode Group AB tarjoaa liiketoimintakriittisiä IT-ratkaisuja kohdemarkkinoilleen sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Lisätietoja www.symetri.com.

 

Briab muuttaa epävarmuuden mahdollisuuksiksi innovatiivisilla ja tehokkailla ratkaisuilla, jotka parantavat prosesseja, vähentävät kustannuksia ja luovat turvallisuutta. Juuremme ovat paloturvallisuudessa ja siitä olemme kehittyneet innovatiivisten riskienhallinnan asiantuntijoiden yritykseksi. 180 työntekijällä olemme Pohjoismaiden suurin riippumaton riskienhallinnan asiantuntija. The right side of risk - www.briab.se