Symetri ja One Click LCA solmivat maailmanlaajuisen yhteistyösopimuksen

Symetri, johtava digitaalisten tietomalli-, tuotesuunnittelu- ja elinkaariratkaisujen toimittaja Euroopassa ja Yhdysvalloissa, ilmoitti tänään yhteistyösopimuksesta One Click LCA:n, maailman johtavan rakentamisen elinkaariarviointi (LCA) ja ympäristöselosteiden (EPD) ohjelmistotoimittajan kanssa.

Symetri ja One Click LCA solmivat maailmanlaajuisen yhteistyösopimuksen

Yhteistyö on merkittävä askel Symetrille asiakkaiden hiilidioksidipäästötavoitteiden tukemisessa

Rakennuksen elinkaariarviointi (Building LCA) on tieteeseen perustuva menetelmä rakennuksen elinkaaren aikaisten ympäristövaikutusten arviointiin. Metodologia on tuotu One Click LCA:n ratkaisuihin, jotka auttavat mittaamaan ja vähentämään rakennusten ympäristövaikutuksia, saavuttamaan vihreän rakentamisen sertifikaattivaatimukset ja noudattamaan säännöksiä ja lakeja, jotka ohjaavat suunnittelua monissa maissa.

Rakennusalan ympäristötavoitteet ulottuvat myös rakentamisessa käytettäviin tuotteisiin. Tuotevalmistajat ovat kohdanneet tarpeen tuottaa ympäristöselosteita (EPD), joilla mitataan ja viestitään tuotteen elinkaaren aikaisia ympäristövaikutuksia luotettavasti ja yhtenäisten säännöstöjen mukaisesti. One Click LCA auttaa esimerkiksi laskemaan ja optimoimaan tuotteen elinkaarivaikutukset ja laatimaan kolmansien osapuolien varmentamia, eurooppalaisten ja kansainvälisten standardien mukaisia ympäristöselosteita, helposti ja tehokkaasti.

”Symetri uskoo vahvasti vastuullisuuden ja kestävän kehityksen tukemiseen rakentamisen ja valmistavan teollisuuden aloilla, tässä teknologia voi tuoda huomattavaa lisäarvoa. Yhteistyösopimus One Click LCA:n kanssa on tärkeä askel meille ja antaa entistä paremmat lähtökohdat tarjota asiakkaillemme ratkaisuja energiatehokkuuden parantamiseen sekä suunnittelun ja rakentamisen aikaisten  hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Maailmanlaajuisen jälleenmyyntisopimuksen lisäksi sopimukseemme sisältyy teknologiakumppanuus, joka mahdollistaa One Click LCA:n tietokannan hyödyntämisen osana omien tuotteidemme kehitystyötä. Tavoitteenamme on kehittää tuotteita ja palveluja, jotka tukevat asiakkaitamme fiksujen, vähäpäästöisten materiaalivalintojen tekemisessa. Olemme innoissamme tulevasta voidessamme auttaa ihmisiä toimimaan vastuullisesti ja tekemään kestäviä valintoja omassa työssään." Mikko Viertola, CTO, Symetri Group

"One Click LCA:n missiona on mahdollistaa hiilipäästötön tulevaisuuden suunnittelu, ja rakennusten ja rakennusmateriaalien elinkaarivaikutusten huomioiminen on toimintamme ytimessä. Rakennusalalla toiminnasta aiheutuvien hiilidioksidipäästöjen vähentäminen ja niiden kompensoiminen edellyttää koko elinkaarenaikaisten päästöjen huomioimista, läpi koko arvoketjun. Yhteistyö Symetrin kanssa tuo LCA-tarjontamme entistä useamman yrityksen saataville, ja Symetrin globaalin myynti- ja konsulttitiimin avulla varmistamme asiakkaiden vastuullisuustavoitteiden tukemisen. Kumppanuus Symetrin kanssa on merkittävä askel eteenpäin hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi rakennus- ja valmistavan teollisuuden aloilla," Panu Pasanen, CEO, One Click LCA

 

One Click LCA

One Click LCA on maailman johtava helppokäyttöinen ja automatisoitu elinkaariarviointiohjelmisto, jonka avulla voit laskea ja vähentää rakennus- ja infrastruktuurihankkeiden, tuotteiden sekä portfolion ympäristövaikutuksia. One Click LCA:n teknologia auttaa myös laatimaan tuotteen elinkaariarvioin ja tuottamaan kolmansien osapuolien varmentamat ja EN & ISO-standardien mukaiset ympäristöselosteet (EPD) helposti ja tehokkaasti. 

One Click LCA on alansa johtavien yritysten käytössä yli 140 maassa. Ohjelmisto sisältää kaikki ympäristöselosteet (EPD) maailmanlaajuisesti. ja täyttää yli 60 standardia ja sertifikaattia. One Click LCA perustettiin Suomessa vuonna 2001 ja nykyään yrityksessä työskentelee yli 110 henkilöä kaikissa maanosissa.

Symetri

Symetri kehittää ja toteuttaa digitaalisia ratkaisuja ja palveluja rakennus- ja yhdyskuntasuunnittelun sekä valmistavan teollisuuden yrityksille. Tarjoamme asiantuntemusta ja teknisiä ratkaisuja, jotka mahdollistavat asiakkaillemme tehokkaamman ja kestävämmän tavan työskennellä paremman tulevaisuuden puolesta. 

Symetri perustettiin Ruotsissa vuonna 1989, ja sen palveluksessa on nykyään runsaat 800 henkilöä. Yrityksen toimipaikat sijaitsevat Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa, Isossa-Britanniassa, Irlannissa ja Yhdysvalloissa. Symetri on Autodesk Platinum Partner, Autodesk Authorised Training Centre  (ATC) ja Autodesk Global Service Provider. Symetri on osa Addnode Group -konsernia, jonka B-osake on listattu Nasdaq Tukholman pörssissä. Addnode Group tarjoaa liiketoimintakriittisiä IT-ratkaisuja kohdemarkkinoilleen sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. 

Lisätietoja

Panu Pasanen
CEO, One Click LCA
panu.pasanen@oneclicklca.com
+358 44 2871 722 

Mikko Viertola
CTO, Symetri Group
mikko.viertola@symetri.com
+358 50 469 0010

Lotta Järvi
Head of Marketing, Symetri Technology
lotta.jarvi@symetri.com
+358 40 5429 359