Orkla vältti kymmenen viikon seisokin älykkäillä ratkaisuilla

Orkla

Trondheimissa sijaitseva ja 300 henkeä työllistävä Nidarin tuotantolaitos on Norjan suurin makeistehdas. Nidar valmistaa kaikenlaisia makeisia suklaasta konvehteihin, karamelleihin ja lakritsaan.

Haastava tilanne sai alkunsa, kun tärkeän tuotantolaitteen yksi muovinen varsi rikkoontui ja tuotanto pysähtyi. CAD-päällikkö Idar Tanemsmon oli otettava yhteyttä laitteen italialaiseen valmistajaan ja tiedusteltava varaosaa.

Talon sisäinen osaaminen pelasti tilanteen

Idar Tanemsmolla on runsaasti kokemusta 3D-suunnitteluun ja simulointiin kehitetystä Autodesk Inventor -ohjelmistosta. Italiasta tilattavan varaosan huikeat toimituskustannukset saivat hänet pohtimaan vaihtoehtoista ratkaisua. Hän otti yksityiskohtaiset mitat rikkoutuneesta osasta, piirsi osan Inventorissa ja toimitti piirustukset paikalliselle valmistajalle. Pian Tanemsmolla oli käsissään upouusi varsi, valmiina asennettavaksi IFA-yksikköön. Neuvokkaan toiminnan mahdollisti Orkla IT:n, Orkla Confectionary & Snacks Norgen ja ratkaisutoimittaja Symetrin tiivis yhteistyö, jonka ansiosta Tanemsmolla oli pääsy tehokkaisiin ohjelmistoratkaisuihin, tarvittavaan osaamiseen ja tukipalveluihin. Hyödyntämällä talon sisäistä osaamista ja kehittynyttä teknologiaa Orkla säästi 18 500 euroa varaosakustannuksia ja kolmen kuukauden tuotantokatkos typistyi kahteen viikkoon.

”Olisinko onnistunut, jos en olisi tuntenut Inventoria? Tuskinpa!”
Idar Tanemsmo, CAD-päällikkö

Tanemsmon mukaan samanlaisia tilanteita mahtuu vuoteen useampia. Vaikka ne ovat yleensä mittakaavaltaan pienempiä, yhteenlaskettuna niiden kustannukset nousevat korkeiksi. Varmistamalla, että talon sisältä löytyy tarvittavaa osaamista ja asianmukaiset teknologiset ratkaisut, kustannuksia voidaan pienentää merkittävästi.

Tuotantolaitosten tehokkuuteen panostetaan

Rikkoutuneen IFA-laitteen tarina on vain yksi esimerkki siitä, miten tärkeitä Symetrin ratkaisut ovat Orkla Confectionary & Snacks Norgelle ja Nidarille.

Toiminnan tehostamiseksi Nidarin kaltainen tuotantolaitos tarvitsee asianmukaiset ohjelmistot ja korkeaa osaamista. Niitä tarjoaa Symetri, joka on erikoistunut toimittamaan asiakkailleen näiden täsmällisiin tarpeisiin mukautetut mittatilausratkaisut.

Yhdessä Orklan kaltaisten asiakkaiden kanssa Symetri tuottaa kokonaisratkaisuja, jotka pienentävät tehokkaasti kustannuksia, lyhentävät tuotannon läpimenoaikaa ja auttavat yritystä kehittämään toimintaansa ja tuottavuuttaan myös jatkossa.

Haasteet

  • Varaosien hankinnasta aiheutui pitkiä tuotantokatkoja ja runsaasti kustannuksia

Ratkaisut

  • Symetrin asiantunteva tuki ja asianmukaiset ohjelmistot

Hyödyt

  • Merkittävää kustannussäästöä tuotantokatkosten yhteydessä

OTA YHTEYTTÄ

Lähetä viesti alla olevan lomakkeen kautta ja tiimimme jäsen ottaa sinuun yhteyttä.

Tietonne tallennetaan, jotta voimme käsitellä yhteydenottopyyntönne. Lue lisää, kuinka käsittelemme henkilötietoja Privacy Policy.

Samankaltaisia referenssejä