Case AFRY: CAD-lisenssien tehokas hallinta kansainvälisessä suunnitteluyhtiössä

AFRY

Haastattelimme Martin Quistia, joka työskentelee CAD-päällikkönä AFRYllä (ÅF & Pöyry). Videolla Martin kertoo, millaisia haasteita yhtiössä on ratkaistu ja miten kansainvälisten toimipisteiden 8500-9 000 käyttäjän päivittäin tarvitsemien ohjelmistojen hallinta on toteutettu.

Henkilökohtainen tavoitteeni on luoda suunnittelijoillemme parhaat mahdolliset olosuhteet ohjelmistoillamme työskentelyyn. Taloudellistakaan näkökulmaa ei voi sivuuttaa. Kyse on hyödyn ja tehokkuuden maksimoinnista sekä toiminnan kehittämisestä ja parantamisesta”, kertoo AFRY-konsernin IT-osaston CAD-päällikkö Martin Quist.

Martin korostaa AFRYn ohjelmistokäyttäjien sujuvaa arkea: ohjelmistojen toiminnan, asennuksen, päivittämisen ja paketoinnin on toteuduttuva tehokkaasti ja vaivattomasti. Keskeistä on myös varmistaa, että jokaisella käyttäjällä on oikeat aloituspohjat ja että ohjelmistot on räätälöity yhtenäisesti. Myös tarvittavaa koulutusta on oltava saatavilla.

Videossa Martin Quist keskustelee Symetrin Johan Ljunqvistin kanssa valottaen kokemuksiaan AFRYlla. Martin jakaa myös muille vinkkejä CAD-ohjelmistoportfolion tehokkaaseen ja turvalliseen hallintaan.

Video: Ruotsinkielinen haastattelu on tekstitetty englanniksi.

AFRYn ohjelmistovalikoimassa huikeat 800 suunnitteluohjelmistoa

AFRYllä lähes 9 000 suunnittelijaa käyttää CAD-ohjelmistoja päivittäin, joten projektilaskutuksen kannalta ohjelmistojen toimivuus ja saatavuus on yrityksen liiketoiminnalle kriittistä. Autodeskin ohjelmistojen lisäksi AFRYn portfolio sisältää tuotteita muun muassa Bentleyltä, MagiCADiltä, PTC:ltä ja Avevalta. Yhteensä erilaisten ohjelmistojen määrä nousee noin 800 tuotteeseen.

Vuonna 2016 ÅF (nykyään osa AFRYa) toteutti Symetrin kanssa pilottiprojektin, jolla selvitettiin Symetrin CQi-ratkaisun soveltuvuutta ÅF:n tarpeisiin. CQi on Symetrin kehittämä ratkaisu, joka helpottaa ohjelmistojen asennusta ja käyttöönottoa. ÅF työllisti tuolloin 8000-9000 henkilöä. Toteutettavuustutkimus osoitti, että yrityksessä voitaisiin saavuttaa vuositasolla 15 000 työtunnin säästöt, mikäli asennuksissa hyödynnettäisiin CQi-sovellusta tai vastaavaa ratkaisua. Ajansäästö koostui yksinomaan asennukseen ja konfiguroiniin kuluvasta ajasta. Hyötyä tulee kuitenkin myös pehmeämmistä arvoista.

AFRYn saavuttamia etuja:

  • Vähemmän asennuksiin liittyviä tukipyyntöjä yhtiön sisäiseen IT-tukeen
  • Asennuksessa ja konfiguroinnissa ajansäästöä keskimäärin 60 – 65 %
  • Käyttäjät eivät tarvitse pääkäyttäjän oikeuksia ylempien pääkäyttäjien ja IT-asiantuntijoiden huolehtiessa hallinnoinnista
Symetrin CQi säästää meille karkeasti arvioiden 15 000 työtuntia vuodessa”, Martin Quist kiteyttää.

Samankaltaisia referenssejä